MFP-ÖTU/2020 – Intézményi megközelítés javítása Gomba községben

A projekt  neve: Intézményi megközelítés javítása Gomba községben

Támogatói Okirat azonosítószáma: 3091935075

Kedvezményezett neve: Gomba Község Önkormányzata
Támogatás összege: 29 987 847 Ft
A támogatás mértéke: 100 %

A Magyar Falu Program keretében meghirdetett MFP-ÖTU/2020 kódszámú Önkormányzati tulajdonban lévő út-, hídépítés/felújítás – 2020 című pályázat forrásából a  Kossuth Lajos tér – Bajcsy-Zsilinszky Endre utca összefüggő 203 méter hosszú szakaszának útburkolat-felújítása történt meg a Laczkó Team Kft. kivitelezésében. A felújított útszakasz nagy forgalmú, közlekedési terhelése a települési úthálózathoz mérten kiemelten terhelt, mivel a reggeli és délutáni órákban a gyermekeket fogadó intézmények közlekedési vonzata ( az útszakaszról közelíthető meg iskola, óvoda, templomok, községháza, főzőkonyha, IKSZT, sportpálya, játszótér). 

A felújítás előtti állapot miatt korlátozottan használt út a támogatásnak köszönhetően alkalmassá vált a biztonságos párhuzamos közlekedésre, mellette pedig csökkent a forgalom környezeti terhelése.

A támogatott tevékenység megvalósításának következtében rendezett közterületi állapot jött létre, mivel a település intézményeinek és létesítményeinek többsége a környezetében található.

A nyilvánosságot a Magyar Falu Program Arculati kézikönyvének megfelelően biztosítottuk.