Magyar Falu Program- Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése -2021

Gomba Község Önkormányzata a 3294137939 iratazonosító számú Támogatói Okirat alapján a 2021. évi Magyar Falu Program keretén belül sikeresen pályázott az “Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése – 2021 című, MFP-OJKJF/2021 kódszámú ” alprogramra.

A pályázat keretein belül az önkormányzat 4.811.928,- Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A támogatásból a Gombai Gólyafészek Óvoda és Mini Bölcsőde számára kerültek beszerzésre és telepítésre olyan hiánypótló játékok, melyek a gyerekek mozgásfejlődését, mozgásigényének kielégítését segítik elő. A beszerzett eszközök megfelelő minőségi tanúsítvánnyal rendelkeznek, szabványnak megfelelőek, biztonságosak. A projekt keretében beszerzésre került:

1 db Plútó mókuskerék

4 db Win nagy futóbicikli

2 db sorompó

5 db Kit car

2 db Világító jelzőlámpa

1 db Plútó homokozó

3 db Win futóbicikli

5 db Win roller

1 db Plútó 4 személyes libikóka

2 db Bóják (4 db)

1 db Rotikom erőd

1 db Legfontosabb jelzőtáblák (8 db)

1 db Fészekhintával kombinált kétállású hintaállvány

1 db Rotikom kocka alagút

5 m3 Homok (homokozó feltöltéséhez)

11 m3 Gyöngykavics (hintához ütéscsillapításnak).

Településünkön a tájékoztatás, nyilvánosság biztosítása céljából, az óvodánál, valamint korábbi pályázatok során a település belterületi határát jelző, a település nevét tartalmazó tábla alatt kommunikációs eszközök kerültek kihelyezésre.


A fejlesztés hozzájárul az óvodai ellátás minőségének javulásához, a gyerekek mozgásigényének biztonságos kielégítéséhez. Hozzájárul a kisgyermekek fejlődőképességének javításához, a családok számára a vidéki élet vonzóbbá tételéhez, a település népességmegtartó, népességnövelő erejének erősítéséhez.