Magyar Falu Program – Temetői infrastruktúra fejlesztése – 2020

Gomba Község Önkormányzata a 3238062822 iratazonosító számú Támogatói Okirat alapján a 2020. évi Magyar Falu Program keretén belül sikeresen pályázott a Temetői infrastruktúra fejlesztése -2020 alprogramra új ravatalozó épület építésére. A pályázat keretein belül az önkormányzat 30.000.000,- Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A pályázat keretében elnyert ravatalozó építési támogatás az építési költségek rohamos növekedése miatt kevésnek bizonyult a pályázati cél megvalósításához, ezért az építési feladatok finanszírozásához további 15.545.000,- Ft összegre volt szükség. Kiegészítő támogatásra vonatkozó kérésünkre az 1914/2021. (XII.15.) Korm. határozatban kaptunk választ, amelyben Gomba Község Önkormányzata a BMÖGF/1277/2021. számú Támogatói Okirattal, ebr545709 azonosítóval 15.545.000,- Ft támogatást kapott „ravatalozóépítés többletköltségeinek támogatása” céllal.

A támogatási döntés után, a finanszírozás biztosításával haladéktalanul megindítottuk az újabb beszerzési eljárást. A kivitelezési feladatokra a legkedvezőbb árajánlatot benyújtó TZ Thermobau Kft-t bízta meg az önkormányzat. A kivitelezés 2022.03.22-én megkezdődött a munkaterület átadás-átvétellel. A kivitelező a területen érvényes építési engedély és kiviteli tervek alapján kezdte meg a munkálatokat. A kivitelezési terület megközelítése a József Attila út felől történt, figyelemmel a temetési szertartásokra, azok alatt munkaszünetet tartva.

A szerződés szerinti munkák 2022.08.31.-én eredményes műszaki átadás-átvételi eljárással zárultak. Az elkészült szerkezetek a tervezettnek megfelelő minőségben valósultak meg, a kivitelező a munkálatokat kellő gondossággal, és a műszaki tartalomnak megfelelően végezte.

Az átadási dokumentációt kivitelező átadta, a használatbavételi eljárást pedig a műszaki ellenőr elindította.

Az épület rendeltetésszerű használatra alkalmas.

A támogatást a pályázati kiírásnak, valamint a Támogatói Okiratokban foglaltaknak megfelelően új ravatalozó építésére fordítottuk.

A nyilvánosságot a Magyar Falu Program Arculati kézikönyvének megfelelően biztosítottuk.