Magyar Falu Program – Kommunális eszköz beszerzése -2021

Gomba Község Önkormányzata a 2021. évi Magyar Falu Program keretén belül sikeresen pályázott a “Kommunális eszközök beszerzése-2021” alprogramra, közterület-karbantartó eszközök beszerzésére.

A pályázat keretein belül az önkormányzat 14.998.550 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A kapott összeget a pályázati kiírásnak és az előzetesen benyújtott árajánlatoknak megfelelően a belterületi utak, közterületek kezelését, karbantartását, településtisztasági szolgáltatást biztosító gépek, eszközök vásárlására fordítottuk.

A pályázat forrásából a következő kommunális eszközök kerületek beszerzésre:

  • 1 db Cosmo PS 500 típusú sószóró
  • 1 db BTL-165 függesztett tolólap
  • 1 db Aardenburg ETA 1000 függesztett hidraulikus gémkinyúlású zúzó
  • 1 db EcoChipper HY 100 ágaprító
  • 1 db Belarus MTZ 320 traktor 36 Le hátsó és első függesztéssel és hidraulikával

Településünkön a tájékoztatás, nyilvánosság biztosítása céljából, a községháza épületének falán, valamint korábbi pályázatok során a település belterületi határát jelző, a település nevét tartalmazó tábla alatt kommunikációs eszközök kerültek kihelyezésre.
Mint minden települést, községünket is meghatározza a róla kialakított első benyomás, az a kép, amelyet elsőként a közterületek jellege ad az ide látogatók számára, valamint a település környezete nagyban befolyásolja az itt élő családok életminőségét is.
A beszerzés eredményeként olyan új eszközök, gépek, munkagépek kerültek az önkormányzat birtokába, amelyek hozzájárulnak a belterületi közterületek megfelelő karbantartásához, közparkok, járdák, járda melletti zöldterületek, emlékhelyek fenntartásához, gondozásához, a településtisztasági szolgáltatásokhoz, valamint a köztisztasági szolgáltatásokhoz, ezáltal annak színvonala is emelkedett.
Minden eszköz szállítása határidőben történt.