Orvosi eszköz – 2020

Szakmai beszámoló

Gomba Község Önkormányzata a 2020. évi Magyar Falu Programban sikeresen pályázott az Orvosi Eszköz-2020 című kiírásra, egészségügyi szolgáltatások nyújtásához szükséges orvosi eszközök beszerzésére. A projekt keretein belül Gomba Község Önkormányzata 2.637.823.- Ft támogatásban részesült.

A kapott összeget a pályázati kiírásnak és az előzetesen benyújtott árajánlatoknak megfelelően az alapellátás szintjén az egészségügyi szolgáltatások nyújtásához szükséges orvosi eszközök vásárlására fordítottuk.

A pályázati forrásból a következő orvosi eszközök kerültek beszerzésre:

– 1 db nővértáska

– 1 db számítógép perifériákkal és operációs rendszerrel

– 1 db szekrény orvosi műszereknek

– 2 db telefonkészülék

– 2 db orvosi szék

– 1 db defibrillátor kiegészítőkkel

Településünkön a tájékoztatás, nyilvánosság biztosítása céljából, az orvosi rendelő bejáratánál támogatói tábla került kihelyezésre. A település közigazgatási határát jelző, a település nevét tartalmazó helységnév tábla alatt már korábbi Magyar Falu Program pályázatok keretein belül a kommunikációs eszközök kihelyezése megtörtént. Nyertes pályázatunkról beszámoltunk a település honlapján is.

Pályázati célunk a helyi egészségügyi ellátórendszer fejlesztése, az egészségügyi alapellátási rendszer eredményességének és hatékonyságának javítása, az egészségügyi szolgáltatás infrastrukturális feltételeinek korszerűsítése, a hozzáférés egyenlőtlenségeinek mérséklése volt.

A fejlesztés eredményeként mérséklődtek az egészségügyi alapellátás területi egyenlőtlenségei, az eszközök beszerzését követően településünkön megújult, korszerű és megbízhatóan működő eszközökkel várja a betegeket háziorvosunk.

A pályázatban kitűzött cél megvalósult.

Gomba, 2021.04.06.

Lehota Vilmos
polgármester